b_cloudberry_lentiira.jpg
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Paikalliset nähtävyydet

Kirveskansan muistomerkki, Lentiiran vanha hautausmaa sekä maisema-alttaristaan tunnettu puukirkko kertovat omalta osaltaan pitäjän historiallisista vaiheista. Lentiiran seuraelämän keskus on kyläyhdistyksen ahkerien leipureiden ylläpitämä kahvila. Piirakkapuoti ja kirpputori ovat avoinna lauantaisin ympäri vuoden.


Melonta ja veneily

Lentiiran kirkkaissa vesistöissä on mukava viettää aikaa veneillen tai meloen. Siinä missä fiilistelijä nautiskelee maisemista ja luonnon rauhasta täysin rinnoin, tarttuu kalamies ja –nainen empimättä vapaan kalansaaliin toivossa. Lentiiran lomakylästä voit vuokrata kanootin, soutu- tai moottoriveneen sekä kalastusvälineitä.

 

Lintujen ja petoeläinten tarkkailu

Lentiiran havumetsissä elää luonnonvaraisena karhuja, ahmoja ja susia. Läheisessä petoeläinkeskuksessa pääset tarkkailemaan näiden kesyttömien petojen elämää piilokojusta käsin. Laaja kirjo lintuja, kuten joutsen, kuovi ja sorsat rantautuvat näihin maisemiin huhti- toukokuun vaihteessa lintupongarin iloksi. Tässä lajissa kärsivällisyys palkitaan unohtumattomalla elämyksellä!

 

Patikointi

Lomakylän välittömässä läheisyydessä on helposti lähestyttäviä metsäreittejä. Suomen laajin vaellusverkosto, UKK-reitti, kulkee myös Lentiiran lävitse ja tarjoaa kulkijalle näkemisen arvoisia luonnonihmeitä. Alle puolen tunnin ajomatkan päässä pääset tutustumaan omaleimaisiin retkeilykohteisiin –havumetsiin, soihin ja koskiin - esimerkiksi Iso-Palosen, Juortanansalo-Lapinsuon ja Lentuan luonnonsuojelualueilla.

 

Marjastus ja sienestys

Marjanpoiminnan satokausi alkaa heinä- elokuun taitteessa. Ensin kypsyvät hillat, sitten satoa tuottavat mustikat, puolukat ja karpalot. Korvasieni nousee runsaana alkukesästä, muut ruokasienet ovat poimittavissa paremminkin syksyn puolella. Luonnon yrttien parasta keräilyaikaa on pääosin alku- ja keskikesä. Poimi talteen luonnon omaa supervoimaa!

 

Metsästys ja kalastus

Lentiiran kylässä kalastus- ja metsästysperinne elää vahvana. Ympäröivät erämaat ovat otollisia ympäristöjä pienriista- ja hirvijahtiin. Lähiseudun järvet ja kosket tarjoavat kalastajalle mahdollisuuden narrata muun muassa haukea, kuhaa, ahventa ja taimenta. Lentiiran lomakylästä saat opastetut metsästyspaketit sekä kalastuksen luvat ja välineet.

Valokuvaus

Kainuun saloilla valo, värit ja elementit vaihtelevat joka ikinen päivä. Taivas, kuinka se pilvien leikissä muuttaakaan muotoaan ja värjää horisontin aina uudeksi! Tätä alati muuttuvaa maisemaa voit seurata kameran kanssa itsenäisesti tai Lentiiran lomakylän ohjatuilla luontokuvausretkillä, jotka sopivat sekä aloittelijoille että harrastajakuvaajille.

 

lentiira logo grey

Varaa: 044 728 8930
Petäjäniementie 121 | 88930 Lentiira |  Finland | sales@lentiira.com